Sandro de Bruno – GooGoo Cold Skin Maceration – 100% Corvina

Sandro de Bruno – Cold Skin Maceration Goo Goo Wine

Sandro durft t aan ! 100% natuurlijke wijn. Dus geen pesticiden of andere narigheid in de wijngaard, hand geplukt met lage opbrengst, geen toegevoegde sulfieten, geen toegevoegde suiker, en vergisting met uitsluitend de natuurlijk aanwezige, wilde gisten.

Na de pluk voorzichtig in kratjes van 15 kg achter de tractor naar de Cantina, waar alle druiven handmatig geselecteerd worden, en vervolgens een lange koude schil-inwerking (cold skin maceration), tot 15 dagen bij zo’n 6-8 °C, waarbij al het lekkers van de schil (gistcellen, kruidigheid, beetje tannine, kleur, kracht en meer) wél in de most komt, maar door de kou de fermentatie nog niet start.

En dan persen en langzaam de temperatuur laten oplopen tot ca 10 °C zodat spontane maar langzame fermentatie met de wilde gisten start. Hiermee komt t fris, mineraal en fruitig maximaal naar boven, om tot slot nog 3 maanden op eigen gist te rijpen, met bâtonnage. Tot slot ongeklaard, ongefilterd en zonder suikers op de fles.

En door een natuurlijke (rest)fermentatie in de fles krijg je, wat ze in het Italiaans zo mooi Vivace noemen, en in t Frans Pet-Nat, pétillant naturel: een lichtvoetig bruisje in je wijn. Schudden mag!

100% Corvina.

Geen suiker toegevoegd, geen pesticiden in de wijngaard, geen sulfiet toegevoegd!

Veneto IGT

0,75L

11 %

14,00

Op voorraad


 

Gewicht 1,00 kg
Druif

Corvina

Regio

Soave

Soort wijn

Natuurwijn (eigen gist), pet-nat, Rode wijn