Dussart Pedron – Le Vermentino

Wat een mooie fles en wat een bijzondere wijn! Een natuurwijn in oplage van slechts 900 flessen. Benoit en Silvia, hij Frans, zij Spaans, zijn een project gestart om frisse natuurwijnen te maken, en met succes!

Deze 100% Le Vermentino uit de hitte van Los Pedrones, Valencia is een ontdekking. Biologische wijnbouw op 700 mtr hoogte, zonder irrigatie, met de verkoeling van de Middellandse Zee, op het optimale moment van rijping (dagelijks proeven, meten) handgeplukt in de vroege ochtenduren, in kratjes naar de Bodegas waar de druiven met de hand worden geselecteerd. Daarna vindt temperatuur gekoelde maceratie van 12 uur plaats (cold skin maceration, zodat kracht, smaak, kleur en gisten in de most komen, maar de fermentatie nog niet start), pas na die 12 uur worden de druiven geperst en start de fermentatie, met uitsluitend wilde gisten. Daarna 6 maanden ‘sur lie’ op houten vaten, met toevoeging van een minuscule hoeveelheid sulfiet om frisheid te garanderen en malo te belemmeren.

Deze Le Vermentino gaat ongeklaard, ongefilterd en natuurlijk gestabiliseerd op fles. Met de hand het nummertje erop. Klaar. Klaar om te ontdekken, om samen met vrienden en bijvoorbeeld een heerlijke zee banket van te genieten.

18,00

Op voorraad


 

Alcohol 13,5% vol.

Gewicht 1,00 kg
Druif

Vermentino

Soort wijn

Biologisch keurmerk, Natuurwijn (eigen gist), Witte wijn

Regio

Valencia