Amaracmand – Madame TiTi

Uit biologische landbouw 2021 – 11,5%

Biologische druiven van Bombino Bianco 85%, Trebbiano della Fiamma 7%, Albana 3% en Grechetto Gentile 5%, met de hand geplukt en gevinifieerd op locatie, zonder transport dus. En zonder allergenen en zonder toevoeging van sulfieten.

Amaracmand is een biologisch wijnhuis waar ze hun wijn liefde en tijd geven, en er niks aan toe voegen. Niet in de wijngaard, niet in de wijnkelder. 100% natuurwijn, 100% smaak, eigen gisten en geen toegevoegde sulfieten. Zo heerlijk en eerlijk kan wijn zijn.

De lokale witte druiven worden elk apart gevinificeerd om hun unieke smaken en kracht optimaal te ontwikkelen. Pas daarna worden ze geblend. Door een hoog suikergehalte én een hoog gehalte aan natuurlijke gisten, komt de spontane hergisting (tweede vergisting) makkelijk op gang vanaf de derde maand met de Charmat-methode, Na hergisting rust de wijn nog minimaal 40 dagen op de gisten, wat een nog diepere en romiger smaak meegeeft. Een heerlijke, rijke spumante die fris, citrus en wat romigs combineert tot een uniek glas wijn. Perfect om mee te proosten!

24,00

Op voorraad


Gewicht 1,00 kg
Regio

Emilia-Romagna

Soort wijn

Biologisch keurmerk, Natuurwijn (eigen gist), Mousserende wijn

Druif

Albana, Bombino Bianco, Grechetto Gentile, Trebbiano della Fiamma