Sardinië (Tenute Evaristiano) – Flora – Monica di Sardegna

Een verrassende soepele rode wijn van de Monica di Sardegna, één van de vele autochtone druiven van Sardinië. Gemaakt door een bijzonder wijnhuis Tenute Evaristiano aan de westkust van Sardinië, nabij Oristano. Hun missie? Duurzaamheid en sociale ontwikkeling. Dus duurzame wijnbouw, al vanaf de jaren 20 van de vorige eeuw, waarbij de mensen uit het sociale project Evaristiano, mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’ volop meewerken in de wijngaard, de kelder, de bottelerij.

Goed, deze 100% biologische (en sociale) Flora dan. De druif Monica di Sardegna werd in de 11de eeuw door de Spanjaarden naar het eiland gebracht en is nu één van de meest aangeplante en populairste rode druiven van Sardinië. Maar buiten Sardinië komt hij niet voor. Helemaal aangepast aan het klimaat, de hitte, de zeewind.  De druiven groeien op een bodem van kalk en mergel op een zuidelijke helling vlak bij de zee en worden begin september met de hand geoogst. Ze worden ontsteelt, licht gekneusd, en blijven 10 dagen bij elkaar voor een mooie schil inwerking. Vervolgens worden ze geperst en gefermenteerd bij ongeveer 25° C. Daarna rijpt deze biologische wijn in roestvrijstalen tanks.

En dat geeft een soepele, sappige fijne wijn waarin je de zee kunt proeven. De zoute wind die over de wijngaarden waait, het zout dat in de bodem zit, het geeft deze wijn structuur en een iets vettig mondgevoel. Combineer dat met elegante kruidigheid, bramen en kersen en je hebt een waanzinnig glas wijn. Strand, bbq,  muziekje op de achtergrond en een goed glas Flora, dat is genieten!

16,00

Op voorraad


Alcohol: 14 vol. %

Gewicht 1,00 kg
Regio

Sardinië

Druif

Monica di Sardegna

Soort wijn

Biologisch keurmerk, Rode wijn