Picknicken met natuurwijn

Zondag 2 mei alweer, Koningsdag achter de rug, bevrijdingsdag komt eraan en daarna rollen we toch echt het voorjaar in. En gelukkig versoepelen de corona maatregelen ook steeds meer. Dus, geniet van de vrije dagen, en hopelijk het mooie weer en ga met vrienden en familie, nog steeds op afstand, lekker picknicken! Het park in, op het strand, zoek de bossen op. Wij hebben er de ideale picknicktassen voor samengesteld. En speciaal voor moederdag, 9 mei (komt er ook weer aan) een perfecte tas met mooie bubbels om je (schoon)moeder het bos mee in te sturen 🙂

Maar goed, op Koningsdag hebben we een heerlijke dag gehad, samen met Lucca. We zijn eerst naar Kranenburg gereden, vlak bij Nijmegen over de grens, om Duitse speciaal bieren in te slaan. Dat stond al een hele tijd op het lijstje van Nicolai maar kwam er door de drukte van alle dag simpelweg niet van. Maar nu dus wel. En we zijn er trots op dat we nu dus het oudste brouwhuis van Duitsland, Einbecker , en de coole flesjes van Flensburger in ons assortiment hebben. We hebben de eerste flesjes al verkocht en de reacties zijn top! Heerlijk Duits bier, volgens het Reinheitsgebot.

Daarna zijn we in het Reichswald gaan wandelen om Lucca even uit z’n dak te laten gaan. En dat is gelukt hoor, uitgestrekt bos, je komt bijna geen kip tegen en het ruikt er overal zo lekker, vindt Lucca dan. Je ziet overal de sporen van wilde zwijnen, maar ja, overdag laten die zich niet zien, dan moeten we toch een keer in de schemering terug …. En tot slot hebben we eindelijk wijndorp Groesbeek bezocht. Nou kenden we Groesbeek wel, in het achterland van Nijmegen, maar we hadden nog nooit één (of meerdere) van de 6 wijnbouwers bezocht. En vandaag was de dag, om eerst even bij Holdeurn langs te wippen, waar ze druk bezig waren het wijnterras weer klant-klaar te maken, en met een paar mooie flessen Johanniter en Souvignier Gris in de tas, reden we door naar wijngaard de Plack.

Heerlijk genoten van Rivaner, Placks Puur en Placks wit. Placks puur is een 100% natuur wijn van de Heliosdruif. Nooit van gehoord, maar smaakt beetje grassig, licht kruidig, een ontdekking.

Maar wisten jullie dat wij bij Welkom aan Tafel ook 100% natuurwijn met cold skin maceration verkopen? Ook wel orange wine genoemd, omdat de schil dus mee fermenteert wat extra diepte in smaak en kleur geeft. Ja, wij waren al gek van Sandro de Bruno, want een eigenzinnige trotse Italiaan die al geen pesticiden en slechts minimaal sulfiet en suiker gebruikte om zijn topwijnen te maken. Maar nu gaat hij dus nog een stap verder, met twee echte 100% natuurwijnen. Dus geen chemicaliën in de wijngaard, geen toevoegingen, vergisting met uitsluitende de natuurlijk aanwezige gisten én fermentatie mét schil. Twee toppers, één 100% Garganega, één 100% Pinot Grigio. Wij zijn er trots op.

Liefs Nicolai&Nicole.