Morichelli – Fenice (Syrah-Violone)

Cantina Morichelli – Fenice

50 % Syrah – 50 % Violone (Montepulciano). Door een onoplettende buurman kwamen de Syrah stokken van Matteo en Pietro een aantal jaren geleden midden in een uit de hand gelopen vuilverbranding te staan. Verbrand, zwart geblakerd, maar niet vergaan. Inmiddels geven de stokken weer druiven, vandaar de naam Fenice, ofwel de feniks, herboren uit de vlammen.

Het is een prachtig glas, kracht en frisfrutig tegelijk met duidelijke tannine. 15 dagen fermenteren (met de schilletjes erbij natuurlijk) en spontane malolactiche vergisting. Daarna 12 maanden op staal en daarna 3 maanden in de fles.

Cantina Morichelli is gevestigd in Trevignano Romano, een klein plaatsje tussen het Sabatine gebergte bij het meer van Bracciano. Matteo en Pietro hebben sinds ruim 10 jaar het roer van hun vader overgenomen en zijn het pad ingeslagen om biologische kwaliteitswijnen te produceren, in plaats van de meer bulkwijnen die hun vader maakte. De vulkanische grond geeft de typische mineraliteit en structuur aan hun mooie wijnen. Al hun wijnen hebben het biologische keurmerk.

 

18,00

Op voorraad

Gewicht 1 kg
Regio

Lazio

Druif

Montepulciano, Syrah, Violone

Soort wijn

Biologisch keurmerk, Rode wijn