Morichelli – Antheios (100% Incrocio Manzoni)

Cantina Morichelli – Antehios

100% Incrocio Manzoni, (een kruising van de Pinot Bianco en de Riesling, één van de kruisingen die professor Manzoni in de jaren 30 maakte). Dit is (volgens Jancis Robinson) de meest succesvolle Manzoni kruising, en werd oorspronkelijk in Veneto en Friuli verbouwd, maar is langzaam naar het zuiden afgezakt. Breed inzetbaar, levert gelaagde witte wijnen die het minerale frisse van de Riesling  met de rondere tonen van de Pinot Bianco combineert.

Matteo en Pietro zijn met recht trots op hun Antheios. Er zit een hoop smaak en een hoop liefde in, het is een wijn die erom vraagt ontdekt te worden.

8 maanden op staal.

Cantina Morichelli is gevestigd in Trevignano Romano, een klein plaatsje tussen het Sabatine gebergte bij het meer van Bracciano . Mateo en Pietro hebben sinds ruim 10 jaar het roer van hun vader overgenomen en zijn het pad ingeslagen om biologische kwaliteitswijnen te produceren, in plaats van de meer bulkwijnen die hun vader maakte. De vulkanische grond geeft de typische mineraliteit en structuur aan hun mooie wijnen. Al hun wijnen hebben het biologische keurmerk.

15,00

Op voorraad

Gewicht 1 kg
Regio

Lazio

Druif

Pinot Bianco, Riesling, Incrocio Manzoni Bianco

Soort wijn

Biologisch keurmerk, Witte wijn