Dussart Pedron – Le Bobal

Wat een mooie fles en wat een bijzondere wijn! Benoit en Silvia, hij Frans, zij Spaans, zijn een project gestart om frisse natuurwijnen te maken, door spontane vergisting met eigen gisten. En met succes! Le Bobal Cuvée met een beperkte oplagen tot maximaal 2000 flessen, en iedere fles is uniek doordat het flesnummer er met de hand is op geschreven.

De 100% Le Bobal uit de hitte van Los Pedrones, wordt biologisch verbouwd op een 42 jaar oude biologische wijngaard zonder irrigatie. De druiven worden handmatig geoogst. Maceratie van zo’n 4 dagen (kracht, kleur, smaak en gisten komen in de most) en wordt gevolgd door de fermentatie met uitsluitend autochtone gisten gedurende 14 dagen in roestvrijstalen vaten met gecontroleerde lage temperatuur waarna een deel van Le Bobal 7 maanden op Franse eikenhouten vaten en een ander deel evenlang in amforen rijpt. De wijn is niet geklaard en niet -gefilterd maar natuurlijk gestabiliseerd en er is een minimum aan sulfiet toegevoegd om malo te voorkomen.

20,00

Op voorraad






 

Alcohol 14,5% vol.

Gewicht 1,00 kg
Druif

Bobal

Soort wijn

Biologisch keurmerk, Natuurwijn (eigen gist), Rode wijn

Regio

Valencia