Alcohol 13,5% vol.
AOP Ajaccio – Vermentinu (100%) ook wel Corsicaanse Malvasia genoemd. De Vermentinu is de “stervariëteit” van alle AOP-witte wijnen die op het eiland worden geproduceerd.
De oogst wordt direct zachtjes geperst en 24 uur op koude temperatuur (ongeveer 10°C) bewaard om te laten bezinken, waarna de fermentatie op ca 16°C ongeveer 18 dagen duurt. Dit resulteert in een heldere wijn vol rijp wit fruit, maar met een aangenaam bitterje en mooie zuren. Een wijn waar je heel blij van wordt.
Domaine Patravone ligt tussen de heuvels en de zee, op de verweerde graniet gronden waar de zon 3000 uur per jaar schijnt en het maar weinig regent. In 1964 opgericht door Jean Courrèges, nu gerund door dochter Isabelle Courrèges. Pratavone schittert met kruidige Sciacarellu en fijn rokerige Vermentinu. Volledig biologische wijnbouw.
€18,00
Op voorraad
Alcohol 13,5% vol.
Gewicht | 1,00 kg |
---|---|
Druif | Vermentino |
Soort wijn | Biologisch keurmerk, Witte wijn |
Regio | Ajaccio, Corsica |