Balsamico Siciliano – Gelo33 – 100 ml

Gelo van Balsamico Siciliano, uniek, heerlijk en 100% natuurlijk.

Gelo 33 is een heerlijke gelei verkregen uit de Balsamico, bereid volgens hetzelfde procedé alleen aan het eind ingedikt.

Deze Gelo heeft 33 travasi (‘overhevelingen’) ondergaan en heeft een aromatische en aangename geur en dezelfde zoetzure smaak van specerijen als de Riserva Oro.

Deze gelei past goed bij oude kazen maar ook bij wit en rood vlees. Probeer het ook met desserts, vooral ijs, vers fruit of vijgen.

En, niet onbelangrijk, het is vetvrij, bijna alcoholvrij en glutenvrij. Het heeft uitstekende nutritionele eigenschappen en biedt gezondheidsvoordelen, van koken tot lichaamsverzorging.

Condiaroma 33 is de eerste “Siciliaanse Balsamico”. Een oud recept van de familie Laudicina, die als eerste de intuïtie had om druivensuiker (geconcentreerde most) te mengen met wijnazijn gemaakt van witte druiven die op het platteland van Marsala werden geteeld. Het geheim van dit oeroude recept is geduld: het verouderingsproces vindt plaats in houten vaten, die dit prachtige product een superieure kwaliteit geven. Er worden 33 natuurlijke ingrediënten en de beste grondstoffen gebruikt; en voor het produceren van 1 liter Gelo 33 wordt liefst 15 kilogram druiven gebruikt.


11,00

Op voorraad

  • Ingrediënten: Wijnazijn – druivensuiker (geconcentreerde most);
  • Hoeveelheid druiven voor 1 liter product: 15 kg
  • Aantal ‘travasi’ (overhevelingen): 33
  • Smaak: intens en aromatisch;
  • Aromatisch profiel: zoetzuur

Voor Balsamico is het aantal travasi (‘overhevelingen’) de maat voor kwaliteit. Net als bij het solero systeem van sherry, blijft ook Balsamico niet de hele rijping in hetzelfde vat. Als de nieuwe oogst komt, wordt wat most uit het vaatje van het eerste jaar aan het volgende, een jaar oudere vaatje toegevoegd, en most van dat vaatje weer aan het weer wat oudere vaatje enzovoort. Het kleinste vaatje bevat de oudste en meest geconcentreerde (en dus duurste) Balsamico.

 

 

Gewicht 0,5 kg
Regio

Sicilië