Balsamico Siciliano – Condiaroma 33 Riserva Diamante – 200 ml

Balsamico Siciliano, uniek, heerlijk en 100% natuurlijk.

Deze Riserva Diamante heeft 41 travasi (‘overhevelingen’) ondergaan en is daardoor haast stroperig dik, zacht, intens zoet met een zuurtje.

Riserva Diamante is perfect om alle gerechten op te pimpen, maar is echt ideaal voor de rijpe oude kazen, voor gebraden wild, porchetta: voor de stevigere smaken dus. Maar ook ijs en sorbets, of chocoladetaart, worden extra lekker. En, jawel, je kan hem ook prima puur drinken, heerlijk.

Als je hem tijdens het koken (of bakken, grillen, stoven, braden) wil toevoegen, dat kan ook prima, om smaken in balans te brengen en een extra kick te verzorgen, maar voeg deze dan pas tegen het eind toe. De aanbevolen dosering is indicatief twee eetlepels per persoon, zodat de andere smaken niet weggedrukt raken.

Niet onbelangrijk, het is vetvrij, glutenvrij bijna alcoholvrij. Het heeft uitstekende nutritionele eigenschappen en biedt gezondheidsvoordelen, van koken tot lichaamsverzorging.

Condiaroma 33 is de eerste “Siciliaanse Balsamico”. Een oud recept van de familie Laudicina, die als eerste de intuïtie had om druivensuiker (geconcentreerde most) te mengen met wijnazijn gemaakt van witte druiven die op het platteland van Marsala werden geteeld. Het geheim van dit oeroude recept is geduld: het verouderingsproces vindt plaats in houten vaten, die dit prachtige product een superieure kwaliteit geven. Er worden 33 natuurlijke ingrediënten en de beste grondstoffen gebruikt; en voor het produceren van 1 liter Riserva Diamante wordt liefst 22 kilogram druiven gebruikt.


32,00

Op voorraad

  • Ingrediënten: wijnazijn & geconcentreerde most;
  • Hoeveelheid druiven voor 1 liter product: 20 kg
  • Aantal ‘travasi’ (overhevelingen): 41
  • Smaak: aangenaam en aromatisch;
  • Aromatisch profiel: zoete druiven.

Voor Balsamico is het aantal travasi (‘overhevelingen’) de maat voor kwaliteit. Net als bij het solero systeem van sherry, blijft ook Balsamico niet de hele rijping in hetzelfde vat. Als de nieuwe oogst komt, wordt wat most uit het vaatje van het eerste jaar aan het volgende, een jaar oudere vaatje toegevoegd, en most van dat vaatje weer aan het weer wat oudere vaatje enzovoort. Het kleinste vaatje bevat de oudste en meest geconcentreerde (en dus duurste) Balsamico.

Gewicht 0,50 kg
Regio

Sicilië