Qvevri, inheemse druiven uit duurzame landbouw, met de hand geplukte druiven, spontane vergisting en beperkte productie. Dat is hoe Terrae Laborae werkt. De filosofie komt van het oude Georgische ambachtelijke wijnmaken in grote aardewerken vazen, de qvevri.
Tetri Falanghina IGP – Terrae Laboriae – Campania

Amber

Perzik, rijpe peer, vleugje honing, lichte natuuwijn vibe

Steenfruit, honing, beetje stenig, wat notig, citrus, licht venkeltje,

Zomerse salade caprese, ceviche, gestoomde witvis, coqiulles van de bbq, asperges

10°C
€24,00
Op voorraad
Spontane fermentatie met inheemse gistsoorten vindt plaats in de Qvevri: geen chemicaliën, geen correcties, minimale hoeveelheid sulfieten, geen klaring en geen filtratie.
Deze witte Falanghina heet TETRI, van het Georgische woord “wit”. Het is een fraaie frisse en fruitige wijn, met een explosie van aroma’s van citroen, perzik, honing, gecombineerd met citrus en witte bloemen. De wijn heeft 12 maanden in terracotta amforen (Qvevri).
De wijngaard ligt op een hoogte van 400 meter in San Lorenzo Maggiore, in de provincie Benevento. De druiven groeien op klei- en kalksteenbodem.
De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens zacht geperst. Het contact met de druivenschillen is zeer kort, maximaal 24 uur.
Gewicht | 1,00 kg |
---|---|
Druif | Falanghina |
Regio | Benevento, Campania |
Soort wijn | Natuurwijn, Amforen wijn, Witte wijn |