Morettino Caffè – Reserve 100% Arabica 250g

Caffé Morettino – 100% Arabica in een fraai blik, versgemalen espresso met een gouden zijdezachte crème laag uit Palermo!

Reserve 100% Arabica – exclusieve blend van fijne Arabica waarin de elegante bloemige tonen van honing en witte bloemen, typisch voor de oorsprong van Centraal-Amerika, samenkomen met de omhullende aroma’s van karamel en geroosterde hazelnoot van Alta Mogiana Brazilië, verrijkt met de kruidige tonen van Sidamo uit Ethiopië.

Ideaal voor mokka, filterkoffie en French press coffee.
van sterk naar mild – 100% Arabica – Grangusto – Grandcrema – Mediterraneo – Gustoforte.

 

 

8,95

Slechts 4 resterend op voorraad

Morettino Caffè Reserve 100% Arabica – caffè macinato fresco – latta da 250g

Reserve 100% Arabica, koffie met een exclusieve blend van fijne Arabica waarin de elegante bloemige tonen van honing en witte bloemen, typisch voor de oorsprong van Centraal-Amerika, samenkomen met de omhullende aroma’s van karamel en geroosterde hazelnoot van Alta Mogiana Brazilië, verrijkt met de kruidige tonen van Sidamo uit Ethiopië.

Blend bekroond met de gouden medaille op de International Coffee Tasting.

Amiamo il Caffè, amiamo la Sicilia!

Leuk weetje!…

Er zijn twee soorten koffie – de Arabica en de Robusta.

De Arabica is zachter, complexer, lastiger te telen, duurder. 100% Arabica is een top koffie! zacht, romig, chocola en fruit. de koffie bonen komen uit Midden Amerika.

De Robusta is makkelijker te telen, robuuster, iets hoekiger, bitterder…en bevat 2x zoveel cafeïne dan Arabica. Robusta komt van origine uit de Aziatische hoek, maar wordt inmiddels wereldwijd verbouwd. Robusta zorgt voor het crème laagje, en geeft dus extra kracht en bittertje, en chocolade tonen.

Daarnaast is de branding van de bonen van belang. Mild of donker gebrand brengt andere smaken naar boven. Hoe donkerder gebrand hoe dieper de smaak. Krachtiger.

van sterk naar mild – 100% Arabica – Grangusto – GrandcremaMediterranea – Gustoforte.

Al 100 jaar creëert caffè Morettino met de beste koffiesoorten ter wereld een passie voor uitstekende en ambachtelijke koffie. Een verhaal over liefde en koffie, dat in 1920 op Sicilië begon Een passie die in de loop van de tijd heeft geleid naar de beste koffiesoorten ter wereld. Al honderd jaar creëren ze uitstekende koffie van hoge kwaliteit.

Soort koffie

Gemalen koffie