Pullus – ZVRST wit cuvée 2012 – Slovenië

Pullus – ZVRST wit cuvée – 2012

Oh wat een wijn; als je dit proeft dan weet je even niet waar het zoeken moet. Zo vol, vettig, met duidelijk houttonen, tropisch fruit, notig, tikje sherry-achtig, maar hij blijft fris in de afdronk.

Dit is een cuvée van Traminec, Sauvignon Blanc en Pinot Blanc, in een evenwichtige verhouding. De druiven worden handgeplukt, uitgezocht, dan heel zacht geperst waarbij het laatste beetje niet uitgeperst wordt. Dan een jaar in gebruikte eikenhouten barriques met maandelijkse battonage. En dan samen nog een keer in grote eikenhouten vaten voor verdere groei en balans.Exclusief dus, topkwaliteit vol liefde en passie.

Al dat werk, die liefde, dat zweet, levert een prachtig glas wijn op vol diep fruit, wat kruidig, vettig, noten en meer.

De wijnkelders van Ptujska Klet, in het oosten van Slovenië, regio Stajerska (Steiermark), worden al sinds 1239 gebruikt voor het bewaren en rijpen van wijn, en zijn een van de oudste in Europa. Daarboven bevindt zich de ultramoderne wijnmakerij Pullus die zich specialiseert in frisse, elegante ‘cool climate’ wijnen. Wijngaarden op steile hellingen en terrassen langs de Drava, waar ze zonder pesticiden, zonder herbiciden, alles met de hand doen. Met intensief wijngaard beheer, gebruik makend van veel kruiden en beestjes die hen helpen. Ze werken hard om de mooiste wijnen te maken. Zelf zeggen ze dat in elke fles wijn 2 druppels zweet en een een grote glimlach zitten. Deze wijnen zijn allemaal van hoge kwaliteit, zijn verrassend elegant en slank en dansen in je glas. Laat je verrassen door deze parel uit Slovenië.

30,00

Op voorraad

 

Alcohol: 14 vol.%

Gewicht 1,00 kg
Regio

Slovenie

Soort wijn

Witte wijn

Druif

Gewurztraminer, Pinot Bianco, Pinot blanc, Sauvignon blanc, traminer