Propolis en de Maasduinen

Zondagochtend, hoe lekker is om wakker te worden met het gekakel van de kippetjes bij de Tamme Kastanje in Siebengewald… verwend worden met een heerlijke slow koffie van onze eigen Morretino en een kakelvers eitje, om vervolgens de dag te beginnen met een heerlijke wandeling in de Maasduinen? Dat is nou echt zondags! Tussen de miezer en de harde wind door, was het af en toe zelfs voorjaarsachtig in de zon. Wat een rust, en mooie natuur, alleen voor Lucca was het iets minder; de keuze voor het hondenlosloopgebied is niet heel erg uitgebreid dus wij lopen hier met een knipoog. En al met al huppelen we toch 2 uurtjes rond en dwars door dit prachtige gebied.

Voor wie het wil weten, nationaal park de Maasduinen is een uitgestrekt gebied in Noord-Limburg, langs de oostkant van de Maas, en is ontstaan door rivierafzettingen (terrassen, de oudste ruim 4000.000 jaar geleden in het Midden-Pleistoceen gevormd door de Rijn, toen die hier nog stroomde en de Maas een zijriviertje was), de jongste door de maas zelf. In het laatste glaciaal (Weichselien, ca 10.000 jaar geleden) heeft de wind vrij spel gehad om rivierduinen te maken. Dus water en wind, en later de mens zelf, hebben dit unieke gebied vorm gegeven. Ik zou zeggen, ga er een keertje heen. Nu we door Corona toch niet naar het buitenland kunnen, ga dan op ontdekking in ons eigen land!

Maar goed, dit is vandaag. Maar wat hebben wij de afgelopen week allemaal weer gedaan? Nou, in ieder geval veel genoten en gelachen, en weer een hoop mooie nieuwe producten ontvangen. Vrijdag kwam een nieuwe levering van Campisi uit Sicilië; dus de salsa pronta di pomodori is in ieder geval weer ruim op voorraad! En jawel, we hebben besloten om tóch de Valpolicella en Valpolicella Ripasso te gaan verkopen, maar dan wel van ons favoriete huis uit Soave, Sandro de Bruno. Deze rode wijnen zijn bekend, beroemd, maar wat SDB er weer van weet te maken maakt deze wijnen toch weer zó speciaal, dat ze bij ons op tafel welkom zijn. Binnenkort online, én in onze loodswinkel, te koop.

Maar nu al te koop, en we zijn er trots op, zijn onze propoli en energymix van Apiculture Cannizzaro! Naast de vele mooie honing die we van hen hebben, zijn dit toch twee producten waar wij heel blij van worden. Want onze propolis is 100% biologisch, door de bijen in het Calatino-gebied, een natuurreservaat in Bosco di Santo Pietro, verzameld. En propolis is mega gezond! Het is weerstand verhogend, een natuurlijk antibioticum.

Zoek google er maar op na, de positieve effecten van het gebruik van propolis zijn immens. En de energymix combineert heerlijke honing met polline (stuifmeel) en koninginnegelei (pappa reale), en is een krachtige energieboost voor sporters, maar ook voor scholieren en studenten om te kunnen focussen.

Dus, welkom aan Tafel is niet alleen het juiste adres voor eerlijke, exclusieve lekkernijen, maar heeft ook gezondheid hoog in het vaandel staan.