Petrosino – Nero D’Avola

Nero d’Avola – Petros
Een warme Nero d’Avola uit de westhoek van Sicilië, regio Marsala. Totaal anders dan die uit de Val di Noto, zijn ‘thuisland’. Een mooie warme wijn die je omarmt, welkom heet met zon en zee op je tong. Heeft iets zilts, vol braam en zwarte kers, klein kruidje, het karakteristieke zuurtje en met mooie tannine. Heerlijk b ij ondergaande zon over de Tyreense zee uitkijken met zo’n glas nero d’Avola in je hand, meimerend over de mooie dingen in je leven. 
Deze is van de Bucari lijn van Petrosino. Allen de druiven uit de beste wijngaarden komen in deze wijn; straf teruggesnoeid, sterk uitgedund en handgelukt eind september zodat er nog voldoende zuren in de druiven zitten. Rijping op staal.
Cantina Petrosino is een Cooperativo Sociale in het zuidwestelijke deel van Sicilië, in de buurt van Marsala.
Een heel oude wijnregio met eeuwen ervaring, en heel fijne kleine wijnboertjes met unieke percelen in een uniek gebied. Zij hebben in de jaren 60 hun krachten gebundeld in deze Cantine; respect voor tradities, tonnen aan knowhow, geen pesticiden en weinig sulfaat en moderne vinificatie methoden maken dat dit echt geen gewone Cooperativo is, maar een prachtbedrijf.
Een fraai wijncoöperatief met 60% Grillo, 25% met de typische Siciliaanse witte druiven Catarratto, Grecanico en Zibibbo, en 15% Nero d’Avola, en een plukje internationale druiven als Syrah, Merlot en Chardonnay.

10,00

Op voorraad


 

Gewicht 1,00 kg
Druif

Nero d'Avola

Jaartal

2018

Regio

Sicilië

Soort wijn

Rode wijn