Balsamico Siciliano, uniek, heerlijk en 100% natuurlijk.
Deze Riserva Argento heeft 12 travasi (‘overhevelingen’) ondergaan en is intens, donker, bitterzoet. Het is de ideale smaakmaker om ook eenvoudige gerechten wat extra’s te geven. Vooral salades, koude vishapjes, carpaccio en rauwe of gegrilde groenten komen tot hun recht met deze Balsamico. Maar hij kan ook heel goed risotto en polenta verrijken.
En, niet onbelangrijk, het is vetvrij, bijna alcoholvrij en glutenvrij. Het heeft uitstekende nutritionele eigenschappen en biedt gezondheidsvoordelen, van koken tot lichaamsverzorging.
Condiaroma 33 is de eerste “Siciliaanse Balsamico”. Een oud recept van de familie Laudicina, die als eerste de intuïtie had om druivensuiker (geconcentreerde most) te mengen met wijnazijn gemaakt van witte druiven die op het platteland van Marsala werden geteeld. Het geheim van dit oeroude recept is geduld: het verouderingsproces vindt plaats in houten vaten, die dit prachtige product een superieure kwaliteit geven. Er worden 33 natuurlijke ingrediënten en de beste grondstoffen gebruikt; en voor het produceren van 1 liter Riserva Argento wordt liefst 7 kilogram druiven gebruikt.
RECEPT: “Risotto all’aceto balsamico di Sicilia” (risotto met balsamico uit Sicilië)
Ingrediënten voor 4 personen:
- 350 gram risotto casa Elsa
- 120 gr pecorino + 50 gr voor de finishing touch
- 1 kleine ui (fijn gesnipperd)
- 1 glas wijn, heerlijke Lupara uit Sicilie
- Groentebouillon naar smaak voor de risotto
- Condiaroma Balsamico Riserva Argento
- Olijfolie extra vergine Superiore Dalla Fina
- Sale di Campisi
Verhit in een pan een scheutje olijfolie en bak de gesnipperde ui.
Voeg de risottorijst toe, bak deze een paar seconden en blus het af met de witte wijn.
Als de wijn is verdampt, voeg je de bouillon beetje bij beetje toe en breng het aan de kook, af en toe roeren, tot de bouillon is opgenomen door de rijst, dan het volgende scheutje. Voeg tijdens het koken eventueel zout toe.
Als de rijst gaar is, zet hem van het vuur en roer de geraspte Pecorino erdoor. Dek af met een deksel en laat de rijst een paar minuten rusten.
Bij het serveren een scheutje (1 a 2 eetlepels) Balsamico Riserva Argento over het gerecht schenken en de extra Pecorino voor de finishing touch.
Buon Appetito