Pullus – Sauvignon Blanc – Slovenië

Pullus – Sauvignon Blanc – Slovenië

Prachtige elegante Sauvignon Blanc van Pullus. Kwaliteitswijn, fris, mineraal met grapefruit en een beetje romig aan het eind door de ‘sur lie’ rijping. Simpelweg één van de betere Sauvignons. En dat voor deze prijs. Kan je gewoon niet laten liggen.

De wijnkelders van Ptujska Klet, in het oosten van Slovenië, regio Stajerska (Steiermark), worden al sinds 1239 gebruikt voor het bewaren en rijpen van wijn, en zijn een van de oudste in Europa.

Daarboven bevindt zich de ultramoderne wijnmakerij Pullus die zich specialiseert in frisse, elegante ‘cool climate’ wijnen. Wijngaarden op steile hellingen en terrassen langs de Drava, waar ze zonder pesticiden, zonder herbiciden, alles met de hand doen.

Met intensief wijngaard beheer, gebruik makend van veel kruiden en beestjes die hen helpen. Ze werken hard om de mooiste wijnen te maken. Zelf zeggen ze dat in elke fles wijn 2 druppels zweet en een een grote glimlach zitten. Deze wijnen zijn allemaal van hoge kwaliteit, zijn verrassend elegant en slank en dansen in je glas. Laat je verrassen door deze parel uit Slovenië.

13,00

Op voorraad


Alcohol: 12,5 vol. %
Zuren: 7,3 g/l
Restsuiker: 3,3 g/l

Gewicht 1,00 kg
Regio

Slovenie

Soort wijn

Witte wijn

Druif

Sauvignon blanc

Jaartal

2021