Pullus – Blaufränkisch (modra frankinja) – Slovenië

Pullus -Modra frankinja – Slovenië

De Modra frankinja van Pullus is een elegante frisse blaufrankisch. Zelf zeggen ze dat hun terroir ideaal is voor modra frankinja, wat toch een lastige druif is. Bij Pullus hebben ze er kijk op, vertroetelen ze hem. Hand geplukt, lange maceratie, en dan deels op staal en deels op Frans eiken. Aangename zuren en een harmonieuze smaak. Drink hem licht gekoeld, of op kamertemperatuur. En laat hem even staan in je glas, dan komt z’n complete pallet nog beter door.

De wijnkelders van Ptujska Klet, in het oosten van Slovenië, regio Stajerska (Steiermark), worden al sinds 1239 gebruikt voor het bewaren en rijpen van wijn, en zijn een van de oudste in Europa. Daarboven bevindt zich de ultramoderne wijnmakerij Pullus die zich specialiseert in frisse, elegante ‘cool climate’ wijnen. Wijngaarden op steile hellingen en terrassen langs de Drava, waar ze zonder pesticiden, zonder herbiciden, alles met de hand doen.

Met intensief wijngaard beheer, gebruik makend van veel kruiden en beestjes die hen helpen. Ze werken hard om de mooiste wijnen te maken. Zelf zeggen ze dat in elke fles wijn 2 druppels zweet en een een grote glimlach zitten.

Deze wijnen zijn allemaal van hoge kwaliteit, zijn verrassend elegant en slank en dansen in je glas. Laat je verrassen door deze parel uit Slovenië.

13,00

Op voorraad


Alcohol: 12,5 vol. %

Gewicht 1,00 kg
Regio

Slovenie

Druif

Blaufränkisch

Soort wijn

Rode wijn