Balsamico Siciliano – Condiaroma 33 Riserva Diamante – 100 ml

Condiaroma 33 Riserva Diamante – 100 ml

Deze heerlijke en 100% natuurlijke Riserva Diamante heeft 41 travasi (‘overhevelingen’) ondergaan.

Heerlijk stroperig, zacht, intens zoet met een zuurtje.

Riserva Diamante is perfect om alle gerechten op te pimpen, lekker bij rijpe oude kazen, gebraden wild, maar past ook goed bij ijs of aardbeien.

En niet onbelangrijk, deze balsamico is vetvrij, glutenvrij bijna alcoholvrij 🙂

 

24,00

Op voorraad

Aantal ‘travasi’ (overhevelingen): 41

Smaak: aangenaam en aromatisch;

Voor Balsamico is het aantal travasi (‘overhevelingen’) de maat voor kwaliteit. Net als bij het solero systeem van sherry, blijft ook Balsamico niet de hele rijping in hetzelfde vat. Bij een nieuwe oogst wordt wat most uit het vaatje van het eerste jaar toegevoegd aan het volgende vaatje, dit herhaald zich meerdere keren. Het kleinste (eerste) vaatje bevat de oudste en meest geconcentreerde (en dus duurste) Balsamico.

Condiaroma 33 is de eerste “Siciliaanse Balsamico”. Een oud recept van de familie Laudicina, die als eerste de intuïtie had om druivensuiker (geconcentreerde most) te mengen met wijnazijn gemaakt van witte druiven die op het platteland van Marsala werden geteeld. Het geheim van dit oeroude recept is geduld: het verouderingsproces vindt plaats in houten vaten, die dit prachtige product een superieure kwaliteit geven. Er worden 33 natuurlijke ingrediënten en de beste grondstoffen gebruikt; en voor het produceren van 1 liter Riserva Diamante wordt liefst 22 kilogram druiven gebruikt.


Gewicht 0,50 kg
Regio

Sicilië