Set van 2 keramieke hoofden – man & vrouw (Moro Design)

Let op: voor dit artikel geldt een levertijd van 15 dagen

Een legende uit Palermo….deze keramieke hoofden “Teste di Moro” ofwel ‘Moorse hoofden’, een beetje luguber met een tikje romantiek.

Dit liefdesverhaal speelde zich af rond de 11e eeuw in Palermo ten tijde van de Arabische overheersing van Sicilië. Tijdens de heerschappij van de Moren was er een lieftallig jonge Siciliaanse vrouw die in de wijk Kalsa in Palermo woonde. Elke dag bracht ze tijd door op haar balkon om haar planten en bloemen te verzorgen.

Op een dag liep er een jonge Moor voorbij die op slag werd betoverend door haar schoonheid en hij verklaarde haar zijn liefde. Na enige tijd ontdekte de jonge Siciliaanse vrouw dat haar knappe minnaar spoedig terug zou keren naar zijn land waar vrouw en kinderen op hem wachtten. Ze was zo verdrietig en wanhopig, en ook wel boos, dat ze besloot hem in zijn slaap te onthoofden. Logisch toch? Zijn hoofd gebruikte ze als vaas en plantte er basilicum in, die ze met haar tranen liet groeien en bloeien; zo was haar minnaar altijd bij haar.

De hele buurt in Palermo wilde ook zo’n bloempot voor hun basilicumplant en zo werd het idee geboren voor deze keramieke potten, met aan de ene kant de jonge Siciliaanse vrouw en aan de andere kant de Moorse minnaar.

Mocht je interesse hebben, wij kunnen dit fraaie kunstwerk leveren in 20, 30, 32, 35 en 42cm hoog en in verschillende kleuren.

200,00460,00

Set van twee hoofden, man en vrouw, te gebruiken als vaas, als planten-pot of puur decoratief.

Te leveren in verschillende kleuren en hoogtes.

Prijs per set van 2 hoofden (man en vrouw):

  • 20 cm – € 200
  • 30 cm – € 300
  • 32 cm – € 330
  • 35 cm – € 380
  • 42 cm – € 460

Set 32 cm is de enige met een jonger vrouwenhoofd (zie foto wit).

Voor deze producten geldt en levertijd van 15 dagen!

Maat

20 cm, 30 cm, 32 cm, 35 cm, 42 cm

Kleur

Blauw, Wit, Geel, Rood