Sandro de Bruno

Mei 2018, Onze eerst stap om een droom werkelijkheid te laten worden, de eerste kennismaking met Sandro de Bruno en zijn lieve vrouw Marina met op de achtergrond het sprookjesachtige Soave; een verhaal waar het allemaal mee begon.

Welkom in Italie, welkom in Veneto.

Daar stonden we, eind van de middag, geparkeerd bij Azienda Agricola Sandro de Bruno, een grappig hondje kwam ons al blaffend en kwispelend tegemoet gevolgd door de eigenaren van deze Azienda, Sandro en Marina, die gelijk in het Italiaans enthousiast begonnen te vertellen. Gelukkig spreekt Nicolai een aardig woordje Italiaans, dus na enige vertaling, wat Engelstalige termen en een goed glas wijn werd het voor mij ook duidelijker.

Sandro nam ons mee naar de wijnkelder, (best wat trappen..) daar opende hij de deuren naar een grote ruimte die vol stond met gedekte tafels, met een grote open haard en uitzicht op de wijnkelder. Sandro vertelde honderd-uit, over de wijngaarden, het bottelen van de wijnen, de gisting, over de tanks, de vaten, het draaien van de flessen Durello. Een man die met hart en ziel liefde en passie zijn azienda Vinicola tot een succes heeft gemaakt.

sandro de bruno wijnkelder

Geweldig!

En ja, na twee uur vertoeft te hebben in de kelder, wat best een beetje fris was, werden we eenmaal weer boven, omarmt door de zon, en door Marina die kwam aanlopen met een aantal flessen die wij mochten proeven.

Van een Soave 100% Garganega, een superiore Monti Piero, de Rosso Fumo Pinot Nero, de Durello Metodo Classico 36 en 60 maanden ieder glas met een eigen verhaal een eigen beleving.

Tijdens het proeven vertelt Sandro ook nog over zijn 12 ha wijngaarden. Die bevinden zich op de Monte Calvarina, rond de 600 m boven zeeniveau, en in de Monte Lessini, uitlopers van de kleine Dolemieten. De ranken groeien op een vulkanisch grond van turfsteen en basalt, de grond is rijk aan ijzer, magnesium en andere mineralen. Dit geeft de wijnen van Sandro de Bruno veel diepte en warmte, wijnen die voor ons zeker in de top staan.

Sandro is er trots op dat ie zo biologisch mogelijk werkt, zonder pesticiden, met gebruik van natuurlijke meststoffen, en kruiden in de boomgaard om insecten te lokken. En ja, soms gebruikt hij sulfaten en koper, maar dan wel absoluut minimaal.

Deze ontmoeting, het warme welkom, hun verhaal, de familie, alles komt samen, wat voor Welkom aan tafel de kracht is, mensen en hun verhaal, mensen en hun product, eerlijk oprecht.

Na een zonovergoten middag wijnproeven vol wow, hmm, oke, heerlijk, verrukkelijk en uiteraard een achterbak vol dozen wijn kregen we bij vertrek de tip, mochten we nog een hapje willen eten ga dan naar Enoteca II Drago in Soave.

Zo gezegd zo gedaan, en ondanks de plotselinge wolkbreuk, hebben we de dag heerlijk afgesloten met verfijnde gerechten waar je de vingers bij aflikt, en natuurlijk met de wijn van Sandro de Bruno.

Mocht je een keertje dit pittoreske stadje Soave willen bezoeken (ook erg leuk als er een Street food festival is) loop dan de hoofdstraat uit richting de kerk, op de hoek vind je II Drago.

Saluti xx

sandro-de-bruno-kerk

Bekijk hieronder de door ons geselecteerde producten uit de regio Soave

7,00