Alcohol 13 % vol.
Een een geweldige, elegante Vermentino van Giovanni Cappato. Hier worden we erg blij van. Diep, gelaagd, vol ontdekking en een glimlach.
Ghjla betekent vorst, een uitdaging in het voorjaar deze heuvels van Gallura. Maar voor Giovanni ook de rode draad voor het maken van deze DOCG. Kou is leidend, van pluk tot rijping. ‘s Nachts voor zonsopgang plukken, koude fermentatie met schil voor 18 dagen, dan 6 tot 7 maanden gekoelde rijping op staal, met battonage*. Alles om de frisheid en het aroma maximaal te laten schitteren in zijn wijn.
De wijnen van Giovanni worden verbouwd in de Limbara-keten, tussen de bergen en de zee, en met een mix aan graniet en kruidige vegetatie ontstaat er een verrassend aromatische wijn.
De druiven groeien op grote hoogte, de zon zorgt dat de trossen op hun best rijpen, en de wind voor een zilte verfrissende zeelucht.
Wij zijn trots dat wij deze wijnen van Giovanni bij ons op tafel mogen presenteren.
* Bâtonnage is een techniek die gebruikt wordt bij het maken van wijn. In het vat wordt de most, waarop van nature een laag gistcellen gaat groeien, tijdens en na de alcoholische gisting geroerd. De laag gist op het oppervlak wordt met stokken of staven (Frans: “batons“) door de langzaam in jonge wijn veranderende most geroerd. Zo krijgt de wijn meer smaak..
€24,00
Op voorraad
Alcohol 13 % vol.
Gewicht | 1,00 kg |
---|---|
Druif | Vermentino |
Soort wijn | Natuurwijn (eigen gist), Witte wijn |
Regio | Sardinië |