Sardinië (Tenute Evaristiano) -Capo Mannu Cannonau

Volle, zwoele rode wijn van de Cannonau di Sardegna, één van de vele autochtone druiven van Sardinië. Gemaakt door een bijzonder wijnhuis Tenute Evaristiano aan de westkust van Sardinië, nabij Oristano. Hun missie? Duurzaamheid en sociale ontwikkeling. Dus duurzame wijnbouw, al vanaf de jaren 20 van de vorige eeuw, waarbij de mensen uit het sociale project Evaristiano, mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’ volop meewerken in de wijngaard, de kelder, de bottelerij.

Goed, deze 100% biologische (en sociale) Aristo dan. De druif Cannonau di Sardegna werd door de Spanjaarden naar het eiland gebracht en is nu één van de meest aangeplante en populairste rode druiven van Sardinië. Hij stamt af van de Garnacha Nera, maar heeft zich zo aangepast aan het typische Sardijnse klimaat en terroir, dat de Cannonau terecht een aparte druif is. Maar buiten Sardinië komt hij niet voor. De druiven groeien op een bodem van kalk en mergel op een zuidelijke helling vlak bij de zee en worden begin september met de hand geoogst. Ze worden ontsteelt, licht gekneusd, en blijven 10 dagen bij elkaar voor een mooie schil inwerking. Vervolgens worden ze geperst en gefermenteerd bij ongeveer 25° C. Daarna rijpt deze biologische wijn in roestvrijstalen tanks.

En dat geeft een geweldige welkome, warme rode wijn, vol kersen, wat pruim, licht kruidig maar met een aangenaam zuurtje in de afdronk. De altijd aanwezige zee kun je haast proeven in deze wijn, de zoute wind die over de wijngaarden waait, het zout dat in de bodem zit, het geeft deze wijn structuur en een iets vettig mondgevoel. Aristo is een feest in je glas, optimaal genieten!

16,00

Op voorraad


Alcohol: 13,5 vol. %

Gewicht 1,00 kg
Regio

Sardinië

Druif

Cannonau di Sardegna

Soort wijn

Rode wijn